Haaruitval behandeling

Zoek op Treatwell naar Haaruitval behandeling bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Het verliezen van haar is een natuurlijk proces; per dag verlies je 100 à 150 haren. Wanneer je doucheputje elke dag weer verstopt zit met een bos haar en je last hebt van haar dat steeds dunner wordt, kan je met een haargroeibehandeling zoals mesotherapie gezonder en sterker haar krijgen. De haargroei wordt vanaf de wortel gestimuleerd waardoor haarverlies of kaalheid wordt afgeremd en je kapsel er weer voller uitziet.

De 3 meest voorkomende redenen voor haaruitval zijn: een verstoorde hormoonbalans, een slechte bloedcirculatie van de hoofdhuid of een tekort aan bouwstoffen. Gelukkig zijn er haargroeibehandelingen voor mannen en vrouwen zonder nare bijwerkingen. Haarsupplementen zijn vaak agressief en kunnen veel neveneffecten hebben. Haaruitval en kaal worden is een levenslang proces bij mannen. Het is een bekend probleem: je haar wordt dof en het haar bij je kruin, slapen en inhammen worden dunner en je krijgt een terugtrekkende haargrens. Dit proces herstelt zich niet zelf, maar met behandelingen kun je haar herstellen en de haarwortel weer actief maken, waardoor deze weer gaat groeien. Zo kun je door middel van de speciale haargroeibehandeling 'meso hair', ofwel mesotherapie voor het haar en de hoofdhuid, je natuurlijke haargroei stimuleren. Het kan dus zonder een medische behandeling, dus zonder onder het mes te hoeven gaan.

Het is een bekend probleem: je haar wordt dof en het haar bij je kruin, slapen en inhammen worden dunner en je krijgt een terugtrekkende haargrens.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN MESOTHERAPIE VOOR HET HAAR?

Bij mesotherapie voor haargroei worden er met een speciale mesogun heel kleine prikjes van 1 mm in je hoofdhuid gemaakt om een cocktail van werkzame stoffen toe te dienen onder de opperhuid: zo'n 120 maal per minuut! Deze cocktail bevat een mix van allerlei voedingsstoffen voor je hoofdhuid: vitaminen, mineralen, aminozuren, antioxidanten en het lichaamseigen hyaluronzuur. Dit verbetert de kwaliteit van de hoofdhuid en zet de haarfollikels aan tot het stimuleren van haargroei.

DE WETENSCHAPPELIJKE FEITEN OP EEN RIJTJE

Wanneer je haren uitvallen, verdwijnen daarmee echter niet de haarwortels. Omdat de haarwortels nog intact zijn, kunnen de stamcellen uit de haarwortels worden behandeld en deze weer actief worden gemaakt, zelfs op plekken waar er voorheen geen of heel weinig haren waren. Met mesotherapie voor het haar worden de bouwstoffen aangebracht rondom de haarfollikels. Het stimuleert de collageensynthese en zorgt voor (her)groei van het haar en vertraging van de achteruitgang. Door de prikjes wordt de circulatie ook bevorderd. Dit betekent dat zuurstof beter wordt aangevoerd en dat schadelijke afvalstoffen beter worden afgevoerd. In het begin zal je met een opbouwkuur van ongeveer 6 behandelingen moeten beginnen, waarbij je om de 2 weken langskomt. Je kunt na 3 à 6 maanden genieten van het resultaat.

GOED OM TE WETEN

  • De behandeling duurt maximaal 30 minuten en is vrijwel pijnloos.
  • Onderhoudsbehandelingen zijn nodig om het resultaat optimaal te houden. Je komt gemiddeld om de 3 maanden langs voor onderhoud.
  • Heb je alopecia areata, oftewel spot baldness, dan is mesotherapie helaas niet zo effectief. De kale plekken kunnen lastig worden behandeld, omdat de haarwortels zijn aangetast.
  • Je kunt de behandeling niet ondergaan in combinatie met het gebruik van de medicijnen Finasteride en Dutasteride.
  • Bespreek vooraf met je huisarts of je haarprobleem geschikt is voor de behandeling.

Haargroeibehandelingen zorgen dus voor minder haarverlies, nieuwe haargroei en sterk en stralend haar. Het hormoon DHT, ofwel dihydrotestosteron, bepaalt hoe gevoelig je haarfollikels zijn voor kaal worden en de mate van haarverlies. Met behulp van mesotherapie wordt dit hormoonniveau hersteld, met alle positieve effecten van dien.


Deel dit artikel