Cryotherapie

Zoek op Treatwell naar Cryotherapie bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Kan je lichaam wel een flinke boost gebruiken? Dan zit je met cryotherapie helemaal goed. Het idee van deze behandeling is simpel: door jezelf bloot te stellen aan extreme kou raakt je lichaam even in shock. Hierdoor gaat het overuren draaien om alle functies werkende te houden. Dit proces leidt tot een betere bloedsomloop, stimulatie van het immuunsysteem en vermindering van ontstekingen.

Eigenlijk weten we allang dat ijs over helende eigenschappen beschikt. Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat je je had gestoten en ijs op de plek hield om de zwelling te verminderen. In principe is dit een minder gecompliceerde versie van cryotherapie. De voordelen van de behandeling zijn eindeloos, variërend van een betere nachtrust tot vermindering van cellulite en rimpels.

Cryotherapie is een verkwikkende ervaring met vele gezondheidsvoordelen en het is de kou meer dan waard.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN CRYOTHERAPIE?

De behandeling begint met een kort medisch onderzoek waarbij jouw hartslag en bloeddruk worden gemeten. Zo kan er worden gekeken of je geschikt bent om de behandeling te ondergaan. Vervolgens kun je je badkleding aantrekken en krijg je handschoenen aangeboden om bevriezing van je vingers te voorkomen.

Cryotherapie bestaat uit een bezoek aan twee cabines. In de eerste cabine wordt de temperatuur gekoeld tot -60˚C. Hier zul je ongeveer 30 seconden in doorbrengen. Zo kan je lichaam een beetje acclimatiseren en wennen aan de kou. Vervolgens ga je naar een tweede cabine waar de temperatuur is gekoeld tot -132˚C. Hier breng je ongeveer 3 minuten in door en is het toegestaan om te gillen, springen of dansen tegen de kou. Uiteindelijk kun je je lichaam weer opwarmen door middel van een goede oefening of massage.

Zodra je de cabine verlaat en je lichaam begint op te warmen, zul je merken dat je je beter gaat voelen. Cryotherapie is een verkwikkende ervaring met vele gezondheidsvoordelen en het is de kou meer dan waard.

GOED OM TE WETEN

Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om meer dan één sessie te nemen. Let er wel op dat er tenminste één dag tussen de behandelingen zit. Vind je het spannend om je lichaam te laten 'bevriezen'? Er is altijd getraind personeel aanwezig en wanneer je het, om welke reden dan ook, niet meer uithoudt, kun je op elk gewenst moment de cabine verlaten. Waar wacht je dus nog op? Ontdek cryotherapie en ervaar een coole boost voor je hele lichaam.


Deel dit artikel