Infraroodtherapie

Zoek op Treatwell naar Infraroodtherapie bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Warmte is niet alleen erg fijn, maar ook nog eens goed voor je omdat het de huid reinigt en je immuunsysteem een boost geeft. Stap in een sauna en maak kennis met infraroodtherapie. Je vermindert er spierpijn mee en je verbetert tegelijkertijd je bloedcirculatie. Een ander bijkomend voordeel is dat je huid er mooi van gaat stralen. De huid wordt namelijk ook grondig gereinigd door de combinatie van transpiratie en afkoeling.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN BEHANDELING MET INFRAROOD?

Na de intake mag je plaatsnemen in de sauna-behandelkamer met aparte behandelzones. Het kan dus zijn dat je in een ruimte zit met anderen, maar wees gerust, ieder heeft natuurlijk zijn eigen zone. Je kunt in je warme mini-sauna of infraroodcabine gewoon genieten zonder dat je last hebt van andere mensen. Ga met je rug richting de verwarming zitten en laat het infrarode licht haar werk doen. Vergeet niet om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven, zodat afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd. De warmte van de infraroodstralen dringen door tot diep in de spieren, waardoor de bloedcirculatie en de zuurstofvoorziening in het lichaam verbeteren. Wanneer je huid beter kan ademen, kunnen belangrijke werkstoffen, lotions en crèmes ook beter worden opgenomen. Je kunt daarom ook infraroodtherapie ondergaan voordat je een gezichtsbehandeling of lichaamspakking neemt, om zo het maximale uit je behandeling te halen. De opwarming van je lichaamstemperatuur zorgt voor een lichte cardiovasculaire workout, maar zorgt er ook voor dat je hele immuunsysteem een flinke boost krijgt. Je poriën worden gereinigd en je huid knapt op van een sauna treatment met warmte en infraroodtherapie.

Insider tip: douche na afloop en drink brandnetelthee of tarwegrasthee om de effecten van de behandeling te versterken.

GOED OM TE WETEN

  • Ben jij niet zo'n fan van die benauwende hitte die je weleens in een saunacabine ervaart? Bij infraroodtherapie wordt alleen je huid opgewarmd, en dus niet de lucht. De straling (en dus ook de warmte) komt namelijk van lampen.
  • Infraroodtherapie warmt je spieren op waardoor spierkrampen en spierpijn verdwijnen.
  • Wanneer de behandeling plaatsvindt in een gezamenlijke ruimte, is het verplicht om badkleding te dragen. Vergeet dus niet om een handdoek mee te nemen.
  • Een sessie met infrarood duurt ongeveer 30 minuten en de temperatuur in de cabine is 35 graden Celsius.
  • Insider tip: douche na afloop en drink brandnetelthee of tarwegrasthee om de effecten van de behandeling te versterken.

Infrarood en warmte doen wonderen voor je spieren, huid én gemoedstoestand. Het werkt ontspannend en pijnverlichtend en een behandeling met infrarood is bovenal een effectieve manier om je lichaam en geest even een echte opkikker te geven.


Deel dit artikel