Acupunctuur

Zoek op Treatwell naar Acupunctuur bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Acupunctuur is een oude Chinese geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine naaldjes om zenuwen onder de huid te stimuleren en zo pijn te verlichten. Houd je niet van naalden? Geen zorgen, acupunctuur klinkt veel enger dan dat het in werkelijkheid is. Wanneer je niet bang bent om eens iets anders te proberen, is acupunctuur absoluut een aanrader om je spieren te verlichten van alledaagse stress.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN ACUPUNCTUUR?

Wanneer je hebt besloten om je over te geven aan acupunctuur, zul je voorafgaand aan de sessie eerst een intakegesprek met de acupuncturist voeren. Zo kan de acupuncturist zich een goed beeld vormen van jouw gezondheid en eventuele klachten. Tijdens de behandeling worden er zes tot twintig naaldjes in je huid gestoken, die tussen de vijf en twintig minuten op zijn plek blijven zitten. De meeste mensen voelen weinig tot geen pijn wanneer de naaldjes in de huid worden geprikt. Meestal ervaar je na de kleine prik een tintelend gevoel. Na de sessie acupunctuur voelen de meeste mensen zich diep ontspannen.

Door het interne systeem van het lichaam te activeren, kan dankzij de acupunctuur geblokkeerde energie in het lichaam weer vrij langs de meridianen stromen.

GOED OM TE WETEN

Acupunctuur werd voor het eerst genoemd in een boek over Chinese geneeskunde, rond de eerste eeuw voor Christus. Dit maakt het één van de meest gerespecteerde en erkende Chinese medische behandelwijzen. Wanneer je nerveus bent voor acupunctuur, helpt het wellicht om te weten dat de naaldjes (welke ongeveer net zo breed zijn als een haar) niet op dezelfde manier worden ingebracht als bij een injectie. Dit maakt acupunctuur een heel andere beleving.

Acupunctuur kan helpen bij een hele reeks aan klachten, zoals rugpijn, gespannen spieren, stress, angst en depressie. Door middel van acupunctuur wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam getriggerd. Hierdoor worden specifieke delen van het lichaam gestimuleerd; deze worden ook wel acupunctuurpunten genoemd. Door het interne systeem van het lichaam te activeren, kan dankzij de acupunctuur geblokkeerde energie in het lichaam weer vrij langs de meridianen stromen. Dit zorgt voor vermindering van stress, bergen nieuwe energie en laat je bovendien weer lekker in je vel zitten.


Deel dit artikel