Acnébehandeling

Zoek op Treatwell naar Acnébehandeling bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Acne kan een van de vervelendste huidproblemen zijn om te behandelen en om te hebben. Een slechte huid kan namelijk zorgen voor een flinke deuk in je zelfvertrouwen met alle gevolgen van dien. Gelukkig hoef je echt niet te wachten tot het probleem zich vanzelf oplost. Afhankelijk van het type en de ernst van jouw acne, zijn er verschillende oplossingen om voor eens en voor altijd af te rekenen met acne.

Afhankelijk van het type en de ernst van jouw acne, zijn er verschillende oplossingen om voor eens en voor altijd af te rekenen met acne.

Jeugdpuistjes en acne zijn onderdeel van de puberteit, net als beugels en een groeispurt. Veel mensen groeien dan ook binnen een aantal jaar over hun acne heen. Helaas is dit niet altijd het geval en blijven de puistjes en ontstekingen soms zichtbaar ondanks dat je niet meer in de puberteit zit. Dit kan een aantal verschillende redenen hebben:

  • Ze kunnen ontstaan door hormoonschommelingen
  • Ze kunnen ontstaan door te veel stress
  • Ze kunnen ontstaan door een verkeerd eetpatroon Gelukkig bestaan er net zo veel oplossingen als oorzaken en hoef je alleen maar een behandeling te vinden die past bij jouw huid en budget.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN BEHANDELINGEN TEGEN ACNE?

Gezichtsbehandelingen voor plotselinge of milde acne bestaan vaak uit een dieptereiniging en kleimasker om zo je poriën te reinigen en een vette huid te verminderen. Het is namelijk belangrijk om te zorgen dat je poriën zich niet verstoppen en talg en dode huidcellen zoveel mogelijk van de huid te verwijderen. Daarnaast kunnen microdermabrasie en mesotherapie ook wonderen verrichten. Na de behandeling kunnen er ook producten voor thuisgebruik worden aanbevolen voor een optimaal resultaat. Wanneer je last hebt van hardnekkige acne kun je lichttherapie of een laserbehandeling proberen, welke de bacteriën doden die de acne veroorzaken. Hiermee pak je het probleem dus bij de bron aan. Bovendien zijn deze behandelingen niet intensief of pijnlijk en je huid wordt er ook niet gevoeliger van. Precies wat je acnehuid nodig heeft dus!

GOED OM TE WETEN

De uitgebreide behandelingen tegen acne bevatten vaak peelings. Het idee van een (chemische) peeling klinkt misschien eng en het zal inderdaad een beetje tintelen, maar verder is er niets om bang voor te zijn. Exfoliate-zuren worden aangebracht op je huid en zullen dode huidcellen verwijderen en je poriën reinigen. Tevens zal het helpen om het risico op littekens te verminderen. Weet je niet zeker of de behandeling geschikt is voor je? De behandelaar adviseert je graag over welke behandeling het beste voor jouw huid en problemen past, dus wees vooral niet bang om veel vragen te stellen!


Deel dit artikel

Van de Treatment Files

Gezichtsverzorging: welke behandeling voor welk huidtype?

Een gemengde, onzuivere of misschien wel droge huid – iedereen heeft een ander huidtype. Voor een goed resultaat is het daarom extra belangrijk om de juiste verzorging te kiezen. Wanneer je je huid écht mooi en gezond wilt houden kun je het beste elke vier tot zes weken een gezichtsbehandeling boeken. Vind je het lastig […]

Last van pukkels in je gezicht? Lees hier de mogelijke oorzaken

Tuurlijk! Heb jij weer…. Net op de dag dat je naar dat leuke, hippe feestje gaat, zie je in de spiegel dat er weer een ontsierende pukkel je feeststemming wil temperen. Maar valt het je misschien op dat de pukkels in je gezicht zich vaak op dezelfde plek laten zien? En vraag je je wel […]

Bijna dertiger en nog steeds een vette huid, wat nu?

Bij een vette huid denken we van nature vaak aan pubers. Wie herinnert zich zijn pubertijd, met bijbehorende pukkels, nou niet? Een date? Puistje. Een gala? Puistje. Uitgaansavond met je vrienden? Puistje. Puistje. Puistje. Maar wat moet je nou doen als je huid vet blijft naarmate je ouder wordt? Veel mensen die de pubertijd al lang […]

Vergelijkbare behandelingen

Facials / Gezichtsbehandelingen

Je gezicht staat elke dag bloot aan zon en vervuiling. Het is daarom belangrijk dat je je gezichtshuid goed verzorgt. Een gezichtsbehandeling kan je hierbij helpen. Een facial zorgt voor verbeterde elasticiteit, het tegengaan van onzuiverheden of acne en voedt en hydrateert de huid intens. Is je huid niet in optimale staat, maar weet je niet zeker wat hij nodig heeft? Je schoonheidsspecialist of huidtherapeut helpt je hier graag bij en kan je precies vertellen welke facial het meest geschikt is voor je huidtype.

Peeling

Heb je veel last van storende oneffenheden in het gezicht en wil je hier graag vanaf? Dan is er een oplossing voor dit probleem. Wanneer je serieus overweegt om littekens, acne, rimpels en vlekjes te laten verwijderen, is een peeling een heftige maar zeer effectieve oplossing. Dankzij de peeling zal de bovenste huidlaag zichzelf gaan vernieuwen en maakt je oude huid plaats voor een frisse, nieuwe en egale huid.