Microdermabrasie

Ook bekend als:

Microdermabrasion

Zoek op Treatwell naar Microdermabrasie bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
De beste manier om aan een kristalheldere huid te komen? Microdermabrasie! Tijdens deze behandeling wordt gebruikgemaakt van microkristallen om de huid gecontroleerd te exfoliëren. Het resultaat van microdermabrasie? Direct een gladder huidoppervlak, een mooie glow en zichtbare vermindering van rimpels, fijne lijntjes, littekentjes en oneffenheden.

Het resultaat van microdermabrasie? Direct een gladder huidoppervlak, een mooie glow en zichtbare vermindering van rimpels, fijne lijntjes, littekentjes en oneffenheden.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN MICRODERMABRASIE?

Voor je schoonheidsspecialist aan de slag gaat met het microdermabrasie-apparaat, wordt er een hydraterende crème aangebracht. Hierdoor wordt de huid zachter en zal de opperhuid makkelijker te bewerken zijn. Nu komt het apparaat in actie. Je schoonheidsspecialist of behandelaar zal het apparaat langzaam over het gezicht bewegen en zorgen dat geen plekje wordt overgeslagen. Het apparaat creëert een vacuüm waarin de microkristallen over de huid worden geblazen en er een dun laagje van de huid wordt afgeschaafd. Dit kun je zien als een zeer intensieve peeling. Dode huidcellen, littekens en onzuiverheden zullen hierdoor verdwijnen en rimpeltjes zullen zichtbaar verminderen. Je zult de behandeling voelen, maar deze doet absoluut geen pijn. Na de microdermabrasie zijn de resultaten meteen zichtbaar. De huid voelt zijdezacht aan en (pigment)vlekjes en onzuiverheden zijn veel minder zichtbaar. Wel is je huid nu erg kwetsbaar. Het is dan ook belangrijk dat je na de microdermabrasie zoveel mogelijk uit de zon blijft en je huid goed beschermt met een hoge SPF, ook wanneer de zon niet schijnt.

GOED OM TE WETEN

Overweeg je een microdermabrasie? Dan zijn hier nog wat bruikbare tips:

  • Geef je huid na een behandeling de kans om te herstellen en vermijd het gebruik van scrubs of andere exfoliërende producten. Alleen door je huid met rust te laten, herstelt hij op zijn allermooist.
  • Net als bij veel andere huidverbeterende behandelingen worden resultaten pas echt goed zichtbaar na meerdere behandelingen. Informeer bij je behandelaar hoeveel sessies er nodig zijn voor een optimaal resultaat. Vaak bieden salons een kuur aan voor een voordelige prijs.
  • Heb je last van actieve acne, huiduitslag, ontstekingen, wratten, rosacea of ben je verbrand? Dan is een microdermabrasie geen goed idee. De behandeling kan je huidproblemen zelfs verergeren.
  • Ook wanneer je een erg gevoelige huid hebt, is een microdermabrasie misschien niet de juiste behandeling voor je. Raadpleeg daarom eerst je behandelaar of arts. Deze kan je precies vertellen of de behandeling wel of niet geschikt is voor jouw huid.

DE WETENSCHAPPELIJKE FEITEN OP EEN RIJTJE

Met behulp van microscopisch kleine kristaldeeltjes verwijdert een microdermabrasie een deel van de bovenste huidlaag. Dit klinkt misschien een beetje eng, maar dat is het absoluut niet. De kristaldeeltjes zijn namelijk zo klein dat ze alleen het bovenste gedeelte van de huid bewerken. De huid gaat de ‘beschadiging’ nu herstellen door het aanmaken van collageen en elastine, wat zorgt voor een nieuwe, zachte en mooie huid zonder oneffenheden.


Deel dit artikel

Vergelijkbare behandelingen

Facials / Gezichtsbehandelingen

Je gezicht staat elke dag bloot aan zon en vervuiling. Het is daarom belangrijk dat je je gezichtshuid goed verzorgt. Een gezichtsbehandeling kan je hierbij helpen. Een facial zorgt voor verbeterde elasticiteit, het tegengaan van onzuiverheden of acne en voedt en hydrateert de huid intens. Is je huid niet in optimale staat, maar weet je niet zeker wat hij nodig heeft? Je schoonheidsspecialist of huidtherapeut helpt je hier graag bij en kan je precies vertellen welke facial het meest geschikt is voor je huidtype.

Micro Needling

Wens je ook weleens dat je het huidverouderingsproces kunt uitstellen? Ondanks dat je dit proces niet kan stoppen, kun je het wel vertragen door middel van van een zeer effectieve beautybehandeling; microneedling. Deze behandeling zorgt met behulp van kleine naaldjes voor een egale huid en een frissere en jongere uitstraling. Hoewel microneedling wellicht eng en pijnlijk klinkt, is dit absoluut niet het geval en zijn de voordelen het meer dan waard. Zeg dus maar alvast gedag tegen die vervelende rimpels en littekens.