Aromatherapie-massage

Zoek op Treatwell naar Aromatherapie-massage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Doe nieuwe energie op met een aromatherapie-massage. Geniet van een ontspannende massage met 100% natuurlijke of etherische oliën, die allemaal een verschillende helende werking hebben. De essentiële oliën hebben het vermogen om te ontstressen of te verkwikken, maar ze worden ook ingezet om kwaaltjes en pijntjes te verhelpen. Door een massage met aromatherapie ontwaken je al je zintuigen en zit je weer lekker in je vel.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN AROMATHERAPIE-MASSAGE?

Een massage krijgen is natuurlijk nooit een straf, maar wat nou als je een massage nóg beter kan maken met aromatherapie, door middel van essentiële, ofwel etherische olie? Een aromatherapie-massage zorgt voor een goede nachtrust en helpt bij aanhoudende menstruatieklachten, problemen met de stoelgang en zelfs bij eczeem. Vanwege de effecten van de oliën is deze massage niet geschikt wanneer je zwanger of een nierpatiënt bent. Wanneer je stressklachten of vermoeidheidsklachten hebt, zal een aromatherapie-massage je een echte oppepper geven. Spanningen en stress verdwijnen als sneeuw voor de zon en daarnaast is je lichaam na deze behandeling volledig ontspannen. Voorbeelden van veel gebruikte oliën zijn druivenpitolie, jojoba-olie, amandelolie, eucalyptusolie en lavendelolie. Heb je een lievelingsgeur of specifieke wensen? Dan kan het gebruik van de oliën worden afgestemd op jouw wensen. Zo zorgt eucalyptus voor een betere concentratie en meer creativiteit en kalmeert lavendel juist je zenuwen. Bij een massage met aromatherapie wordt dan ook de kracht van geur gebruikt om het optimale uit je relaxmoment te halen.

Wanneer je stressklachten of vermoeidheidsklachten hebt, zal een aromatherapie-massage je een echte oppepper geven.

DE WETENSCHAPPELIJKE FEITEN OP EEN RIJTJE

De kracht van essentiële oliën zijn tweevoudig. Ten eerste heeft het inhaleren van de geur een positieve uitwerking op je geest. Reuk is een van je sterkste zintuigen en valt dan ook niet te onderschatten. Het aroma stijgt bij inhalatie via je neus naar het onderste deel van je hersenen; dit is het gebied in je hersenen dat je humeur en emoties bepaalt. Aroma's beïnvloeden dus hoe jij je voelt en wat je stemming is. Ten tweede wordt de olie door de huid opgenomen en komen de werkzame stoffen in je bloedstroom terecht. Essentiële oliën zijn oliën die gewonnen worden uit geconcentreerde stoffen uit planten en kruiden. De essentiële olie wordt eventueel verdund met een basisolie en heeft naast een ontspannend effect ook een voedend effect op de huid.

Een aromatherapie-massage is een effectieve behandeling om lichaam en geest weer in balans te brengen én om je massage een extra dimensie te geven, want niets spreekt zo tot de verbeelding als geur.


Deel dit artikel