Stempelmassage

Zoek op Treatwell naar Stempelmassage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Trakteer je zintuigen op een feestje met deze ultieme treatment. De kruidenstempelmassage is al honderden jaren oud en gebruikt warme kompressen of bundeltjes met speciaal geselecteerde kruiden, bloemen of specerijen om het lichaam te stimuleren en te detoxen. Voel je je gestrest? Dan helpt Moeder Natuur je graag ontspannen met deze opwekkende feelgood-massage.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN KRUIDENSTEMPELMASSAGE?

Een (Thaise) kruidenstempelmassage geeft je emotionele welzijn een flinke boost en vermindert tegelijkertijd stijve of gespannen spieren en gewrichten. Bij de traditionele techniek wordt de kruidenstempel eerst gestoomd zodat de aroma’s vrijkomen en de ingrediënten hun werk kunnen doen. Je masseur of behandelaar zal de warme stempels nu over je lichaam bewegen door middel van ronddraaiende bewegingen. Deze bewegingen helpen om schadelijke stoffen af te voeren en om de warmte van de bundels diep in het weefsel te laten doordringen. Door het stomen en de druk op de kruiden zullen de helende ingrediënten en olie uit de kruidenstempel vrijkomen en voor een ware sensatie zorgen. Elke behandelaar of massagesalon gebruikt andere kruiden, maar enkele veelgebruikte ingrediënten voor de stempels zijn citroengras, kurkuma, limoenblad en tamarinde. Wil je de massage echt persoonlijk maken? Vraag dan van tevoren of je lievelingskruiden in het bundeltje verwerkt kunnen worden. Misschien heb je geluk en kun je het komende anderhalf uur van je lievelingsgeur genieten.

Een (Thaise) kruidenstempelmassage geeft je emotionele welzijn een flinke boost en vermindert tegelijkertijd stijve of gespannen spieren en gewrichten.

GOED OM TE WETEN

  • Ben je allergisch voor bepaalde planten of kruiden? Geef dit dan ruim van tevoren aan. Je masseur kan er dan rekening mee houden en de samenstelling van de kruidenstempel eventueel aanpassen.
  • Schrik niet wanneer je behandelaar je tijdens de kruidenstempelmassage in een yogahouding legt. Hierdoor versoepelen je spieren en je lichaam. Ook helpen sommige houdingen je lichaam om afvalstoffen beter te kunnen afvoeren.
  • Wist je dat de kruidenstempelmassage al sinds de veertiende eeuw wordt toegepast? Het Thaise koningshuis was groot fan van deze massage en ook gewonde soldaten werden er mee behandeld. Al deze eeuwen aan kennis hebben ervoor gezorgd dat jij nu kunt genieten van deze bijzondere weldaad voor lichaam en geest.

DE WETENSCHAPPELIJKE FEITEN OP EEN RIJTJE

De kruidenstempelmassage staat bekend om haar ontspannende werking, maar wist je dat hij ook erg opwekkend is? Na een massage met kruidenstempels ben je dus uitgerust én zit je boordevol nieuwe energie. Daarnaast verbetert de massage je bloedcirculatie en zet dit celprocessen in werking. Hoe? Heel simpel, door de warmte van de stempels verwijden je bloedvaten, waardoor je organen beter hun werking kunnen doen. Je hele lichaam gaat dus beter functioneren. Daarnaast zorgt deze massage met kruidenstempels ook nog eens voor een mooie huid. En dat allemaal door één massage. Bovendien hebben de kruiden die worden gebruikt ieder hun eigen werking. Citroengras en -blad geven het immuunsysteem een boost, kurkuma werkt ontstekingsremmend en tamarinde zorgt voor een gezonde huid. Als dat geen win-winsituatie is...


Deel dit artikel

Vergelijkbare behandelingen