Lymfedrainage

Ook bekend als:

Oedeemtherapie

Zoek op Treatwell naar Lymfedrainage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Een lymfedrainage kan een goede manier zijn om je huid en je lichaam een flinke boost te geven. Vraag je je af hoe? Eigenlijk is het heel logisch. Het lymfesysteem is namelijk een onderdeel van ons immuunsysteem en bestaat uit een netwerk van vaten waar de wondervloeistof ‘lymfe’ doorheen stroomt. Deze vloeistof spoelt afvalstoffen, bacteriën en overtollig vocht uit ons lichaam en is een echte allesreiniger. Een lymfedrainage of massage van de lymfen stimuleert deze doorstroom en helpt zo de afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Het resultaat? Een schoon lichaam en een gezonde, glanzende huid.

Deze relatief onbekende lichaamsbehandeling komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Hier ontdekten artsen bij toeval dat het masseren van gezwollen lymfeklieren voor een stralende huid zorgt. En dat is niet het enige; ook bij vochtophopingen en oedeem is een massage van de lymfen of lymfedrainage een redder in nood. Je kunt de behandeling zelfs in combinatie met fysiotherapie ondergaan. Kan jouw lichaam of huid wel een grote schoonmaak gebruiken? Dan kun je bij beauty- en massagesalons in jouw buurt terecht voor deze bijzondere behandeling van de lymfen.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN LYMFEDRAINAGE?

Er zijn twee verschillende manieren voor een lymfedrainage; een manuele (handmatige) lymfedrainage en een variant waarbij er vacuüm cups worden gebruikt. Je behandelaar beweegt deze cups voorzichtig over je lichaam waardoor de lymfevloeistof onder druk wordt afgevoerd. Dit zal een lichte, aangename tinteling veroorzaken. Deze techniek is niet alleen erg ontspannend, maar stimuleert ook de bloed- en zuurstofcirculatie naar de huid en zorgt daar voor een gezonde gloed. De manuele lymfedrainage heeft hetzelfde effect, maar oefent iets minder druk uit op de spieren. Sommige mensen vinden dit fijner, vooral wanneer het een lymfedrainage van een gevoelig gebied betreft, zoals het gezicht. Ook kunnen de lymfeknopen die wat dieper onder de botten liggen beter met de vingers bereikt worden en kan de manuele lymfedrainage direct zorgen voor verlichting bij blokkades of oedeem.

Vanaf de allereerste behandeling van je lymfen zie je direct resultaat. Vochtophopingen in de lymfeknopen zullen verminderen, je doorbloeding zal aanzienlijk verbeteren en de massage zal voor een egale huid en gezonde glow zorgen.

GOED OM TE WETEN

Vanaf de allereerste behandeling van je lymfen zie je direct resultaat. Vochtophopingen in de lymfeknopen zullen verminderen, je doorbloeding zal aanzienlijk verbeteren en de massage zal voor een egale huid en gezonde glow zorgen. En hoewel dit zeker niet slecht klinkt, moet het beste resultaat nog komen. Je lichaam wordt door de lymfedrainage namelijk flink opgeschoond en opgehoopte afvalstoffen en overtollig vocht kunnen door de behandeling goed worden afgevoerd. Deze massage zorgt dus voor een echte detox van je lichaam en huid, waardoor jij niet alleen van buiten, maar ook van binnen flink zal opknappen.


Deel dit artikel