Hammam

Ook bekend als:

Klei- en modderbehandelingen, Turkse Hamam

Zoek op Treatwell naar Hammam bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Een bezoek aan de hammam is een van de meest ontspannende wellnesservaringen die je ooit zult beleven. Een behandeling is een waar reinigingsritueel en de massage, scrub en bijzondere producten zullen je lichaam volledig reinigen, verfrissen en opladen. Door een hammamsessie krijgt je gezondheid een flinke boost en zal je huid bovendien zijn mooie, gezonde glow terugkrijgen.

Van oorsprong is een hammam een traditioneel oosters badhuis. Mensen kwamen in de hammam samen voor ontspanning, reiniging, lichaamsverzorging en voor het uitwisselen van de laatste nieuwtjes. Het idee van de hammam is gebaseerd op oude Romeinse badhuizen en is een echte way of life geworden in Mediterraanse en Midden-Oosterse landen. De behandelingen in de hammam vinden plaats in een - vaak prachtig uitziende - verwarmde ruimte die gevuld is met stoom. Afhankelijk van de hammam, spa, wellness of sauna deel je de ruimte met andere mensen of heb je deze voor jezelf. Wil je graag wat privacy? Vaak kun je de hammam of behandelruimte op verzoek afhuren, zodat je in alle rust van de behandelingen kunt genieten.

Een behandeling is een waar reinigingsritueel en de massage, scrub en bijzondere producten zullen je lichaam volledig reinigen, verfrissen en opladen.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN BEZOEK AAN DE HAMMAM?

Een bezoek aan de hammam staat in het teken van ontspanning. Je krijgt een warm welkom en een welkomstdrankje waarna je je rustig kunt omkleden. In een hammam is badkleding gewenst, dus vergeet niet om deze mee te brengen. Je behandelaar neemt je vervolgens mee naar de behandelruimte waar je eerst even kunt wennen aan de warmte en vochtigheid. Een hammam is niet zo warm als een sauna, maar kan door de hoge luchtvochtigheid toch wat heftig aanvoelen. In de ruimte kun je plaatsnemen op de stenen of marmeren blokken waarna de behandeling kan plaatsvinden. Je behandelaar zal je eerst overgieten met warm water, waarna je uitgebreid gescrubd zult worden. Alle dode huidcellen worden nu verwijderd waardoor je hele lichaam na de behandeling superzacht aanvoelt. Tot slot zal de huid van top tot teen ingesmeerd en gemasseerd worden met een zijdezacht schuim op basis van olijfolie. Na de behandeling is je lichaam schoon en intens zacht.

GOED OM TE WETEN

  • Je kunt deze behandeling natuurlijk alleen boeken, maar het is gezelliger om het samen met je vrienden te doen. Vaak kun je een hammam afhuren of reserveren voor meerdere personen. Vraag de spa, wellness, sauna of hammam naar de mogelijkheden.
  • Wil je naast de hammam ook gebruik maken van andere wellnessfaciliteiten? Neem dan een arrangement. Hiermee kun je naast de hammam ook genieten van sauna, stoombad, zwembad of nog iets anders. Voor een vaste prijs kun je dan onbeperkt gebruik maken van alle wellnessfaciliteiten en verschillende producten.
  • Niet alle hammams zijn gemengd. Zoek je een hammam speciaal voor vrouwen of juist voor mannen? Informeer dan vooraf even naar de regels.
  • Veel salons bieden leuke arrangementen aan. Je kunt dan meerdere behandelingen boeken of je hammamsessie combineren met bijvoorbeeld een schoonheidsbehandeling of een uitgebreide lunch met champagne.

Wil jij deze écht bijzondere beautybehandeling zelf meemaken? Bezoek dan een keer een hammam. Voor je het weet geniet je van traditionele lichaamsbehandelingen in een prachtige omgeving.


Deel dit artikel