Sportmassage

Zoek op Treatwell naar Sportmassage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Al ben je nog zo'n sportfanaat en stretch je nog zo netjes na een work-out, soms ontkom je helaas niet aan spierpijn. Of je nou een zware training of een rustige yogasessie achter de rug hebt, je ledematen, spieren en gewrichten hebben het na een work-out zwaar te verduren. Met een sportmassage worden je spierknopen en je spierpijn effectief aangepakt en komt je lichaam volledig tot rust.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN SPORTMASSAGE?

Net als bij een deep tissue massage, is een sportmassage bij uitstek ideaal voor iedereen met spierpijn. Er wordt vaak gebruik gemaakt van Shiatsu-massagetechnieken of technieken uit de klassieke Zweedse massage om het meeste uit je behandeling te halen. De sportmasseur zal je echter een behandeling op maat geven die volledig aangepast wordt aan jouw wensen. Een sportmassage is natuurlijk bijzonder effectief bij spierpijn welke veroorzaakt is door lichamelijke inspanning, maar het werkt ook preventief bij blessures. De nadruk van de sportmassage ligt op het bevorderen van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen van het lichaam. Hierdoor kan deze stevige massage soms een beetje ongemakkelijk aanvoelen, maar de massage hoort nooit pijnlijk te zijn. Laat het je masseur weten wanneer er te veel druk wordt uitgeoefend. Je kan worden gevraagd om kleding rondom het te behandelen lichaamsgebied te verwijderen, in plaats van alles volledig uit te trekken. Je geniet al van een sportmassage vanaf 30 minuten, maar deze kan makkelijk ook een uur duren - dat is helemaal afhankelijk van de klachten en wensen die je hebt.

Een sportmassage is natuurlijk bijzonder effectief bij spierpijn welke veroorzaakt is door lichamelijke inspanning, maar het werkt verder ook preventief bij blessures.

GOED OM TE WETEN

De sportmassage heeft een verlagend effect op je bloeddruk en hartslag en het bevordert de lymfedrainage en draagt bij aan een betere flexibiliteit. Al met al: ideaal voor de verbetering van sportprestaties. Heb je open wondjes? Dan kun je een sportmassage beter even achterwege laten. Door de aard ervan is deze massage ook niet geschikt voor mensen met spataderen, trombose, tumors, melanomen, hemofilie of besmettelijke huidaandoeningen. Verder wordt medical taping vaak als aanvulling bij een sportmassage aangeboden. Je hebt het misschien al ooit gezien: felgekleurde tape op de schouders, armen of benen. De tape wordt ook door fysiotherapeuten en sportmasseurs gebruikt en het ondersteunt de spieren en gewrichten. Hierdoor nemen zwellingen af en ervaar je minder pijn, maar het beïnvloedt ook de spanning van de spier. De gebruikte tape ademt en plakt goed, mits hij natuurlijk op de onbehaarde huid wordt aangebracht. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, is de medical tape niet stug: het heeft dezelfde rekbaarheid als je huid en je kunt er dus gewoon mee sporten en douchen.

Laat je vooral niet misleiden door de naam ‘sportmassage’. Een sportmassage is namelijk ook geschikt voor wie zware arbeid verricht, een stijve nek en rug heeft door een verkeerde zithouding, maar ook voor mensen die geen sport beoefenen. Je hoeft geen klachten te hebben om een sportmassage te ondergaan, want een sportmassage is ook een stevige, maar fijne massage waarvan je de effecten dagen later nog steeds voelt.


Deel dit artikel