Sportmassage

Zoek op Treatwell naar Sportmassage bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Al ben je nog zo'n sportfanaat en stretch je nog zo netjes na een work-out, soms ontkom je helaas niet aan spierpijn. Of je nou een zware training of een rustige yogasessie achter de rug hebt, je ledematen, spieren en gewrichten hebben het na een work-out zwaar te verduren. Met een sportmassage worden je spierknopen en je spierpijn effectief aangepakt en komt je lichaam volledig tot rust.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN SPORTMASSAGE?

Net als bij een deep tissue massage, is een sportmassage bij uitstek ideaal voor iedereen met spierpijn. Er wordt vaak gebruik gemaakt van Shiatsu-massagetechnieken of technieken uit de klassieke Zweedse massage om het meeste uit je behandeling te halen. De sportmasseur zal je echter een behandeling op maat geven die volledig aangepast wordt aan jouw wensen. Een sportmassage is natuurlijk bijzonder effectief bij spierpijn welke veroorzaakt is door lichamelijke inspanning, maar het werkt ook preventief bij blessures. De nadruk van de sportmassage ligt op het bevorderen van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen van het lichaam. Hierdoor kan deze stevige massage soms een beetje ongemakkelijk aanvoelen, maar de massage hoort nooit pijnlijk te zijn. Laat het je masseur weten wanneer er te veel druk wordt uitgeoefend. Je kan worden gevraagd om kleding rondom het te behandelen lichaamsgebied te verwijderen, in plaats van alles volledig uit te trekken. Je geniet al van een sportmassage vanaf 30 minuten, maar deze kan makkelijk ook een uur duren - dat is helemaal afhankelijk van de klachten en wensen die je hebt.

Een sportmassage is natuurlijk bijzonder effectief bij spierpijn welke veroorzaakt is door lichamelijke inspanning, maar het werkt verder ook preventief bij blessures.

GOED OM TE WETEN

De sportmassage heeft een verlagend effect op je bloeddruk en hartslag en het bevordert de lymfedrainage en draagt bij aan een betere flexibiliteit. Al met al: ideaal voor de verbetering van sportprestaties. Heb je open wondjes? Dan kun je een sportmassage beter even achterwege laten. Door de aard ervan is deze massage ook niet geschikt voor mensen met spataderen, trombose, tumors, melanomen, hemofilie of besmettelijke huidaandoeningen. Verder wordt medical taping vaak als aanvulling bij een sportmassage aangeboden. Je hebt het misschien al ooit gezien: felgekleurde tape op de schouders, armen of benen. De tape wordt ook door fysiotherapeuten en sportmasseurs gebruikt en het ondersteunt de spieren en gewrichten. Hierdoor nemen zwellingen af en ervaar je minder pijn, maar het beïnvloedt ook de spanning van de spier. De gebruikte tape ademt en plakt goed, mits hij natuurlijk op de onbehaarde huid wordt aangebracht. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, is de medical tape niet stug: het heeft dezelfde rekbaarheid als je huid en je kunt er dus gewoon mee sporten en douchen.

Laat je vooral niet misleiden door de naam ‘sportmassage’. Een sportmassage is namelijk ook geschikt voor wie zware arbeid verricht, een stijve nek en rug heeft door een verkeerde zithouding, maar ook voor mensen die geen sport beoefenen. Je hoeft geen klachten te hebben om een sportmassage te ondergaan, want een sportmassage is ook een stevige, maar fijne massage waarvan je de effecten dagen later nog steeds voelt.


Deel dit artikel

Van de Treatment Files

Review: Oosters genieten bij QoQo Massage

Treatwell biedt jou een divers aanbod aan fijne, vaak bijzondere en kwalitatief hoogstaande salons in heel Nederland. Uiteraard helpen wij graag bij het maken van de juiste keuze, die aansluit op jouw persoonlijke wensen. We geven daarom graag een uniek kijkje in één van de salons en brengen onze ervaringen en belevenissen nauwkeurig in kaart. […]

Vergelijkbare behandelingen

Shiatsu massage

Zie jij met jouw drukke levensstijl door de bomen het bos niet meer? Dan is een Shiatsu massage precies wat je nodig hebt! Met behulp van deze Japanse massage, waarbij zeer intense druk op het lichaam wordt uitgeoefend, zal je lichaam volledig ontspannen en kan de energie in het lichaam weer in balans komen.

Therapeutische massage

Wanneer je last van stress, chronische pijn of spanning hebt, kan een therapeutische massage helpen om dit te verminderen. Afhankelijk van de salon worden er verschillende technieken gebruikt om de klachten te verlichten. Of het nu alleen een rug-, nek en schoudermassage is of een volledige lichaamsmassage, na één of meerdere sessies van deze therapeutische massage zullen je klachten een stuk minder zijn en ben je weer helemaal ontspannen.

Zweedse massage

Een Swedish of Zweedse massage is zonder meer de populairste massage die er is. Met deze klassieke massagevorm word je door middel van een paar basistechnieken gemasseerd, zodat je uitgebreid van de nodige ontspanning van lichaam en geest kunt genieten. De druk varieert van licht tot stevig en zorgt ervoor dat je je na de massage weer als herboren voelt.